Vogelvrije Fietser

Nergens ter wereld is de fiets zo'n vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven als in Nederland. De Vogelvrije Fietser, het ledenmagazine van de Fietsersbond, doet elk kwartaal verslag van die unieke Nederlandse fietscultuur. De Fietsersbond is de belangenbehartiger van al die fietsers (13,5 miljoen).
De redactie schrijft over alle ontwikkelingen, nieuws, producten en trends die voor fietsers van belang en interessant zijn.  En we berichten over wat de Fietsersbond doet om het voor fietsers beter te maken. Een greep uit de onderwerpen: stationsstallingen, drukte op de fietspaden, fietsdiefstal, hinderlijke verkeerslichten en verkeersveiligheid. Maar ook: houden mode-ontwerpers wel rekening met feit dat je met mooie kleren ook moet kunnen fietsen? En veel producttesten: TestKees onderzoekt kinderfietsen, elektrische fietsen, gps-apparaten, fietskratten en nog veel meer.

Redactie:
Hoofdredacteur Michiel Slütter, 030-2918140 (ma, di, do)
Testredacteur Kees Bakker (TestKees), 030-2918131 (ma t/m do)
(Eind)redacteur Suzanne Brink, 030-2918131 (ma, di, wo)

Algemeen: vogelvrijefietser@fietsersbond.nl

Sinds 1975
Sinds de oprichting van de Fietsersbond heeft de Vogelvrije Fietser vele metamorfoses gekend. Het eerste nummer zag er uit zoals op onderstaande foto. Openingswoorden: 'De eerste woorden van het eerste Redactioneel van het eerste nummer van de (vogel)fietser, het blad van de eerste nederlandse wielrijdersbond kunnen niet de eerste de beste zijn. Het blad is net als de E.N.W.B. in een enorme groeistuip ontstaan. Helemaal uitgewogen is het nog niet, maar zulke dingen groeien vanzelf wel recht.'  Was getekend, Dick Arendshorst, eindredacteur. De eerste 6 pagina's van de op A3 gestencilde eersteling kun je downloaden via onderstaande link.