afbeelding van Suzanne Brink

Over een paar jaar kan het misschien al. Lekker thuis op je hometrainer fietsen met je hoofd in Bali, links en rechts rijstvelden en een stukje verderop warungs, de dorpstempel en winkels met ambachtelijk gemaakte meubels. Nu zijn die tochten nog wat primitief. De tractor die de Brit Aaron Puzey op zijn virtuele tocht door Groot Britannië passeert, blijkt zo plat als een dubbeltje.  

Plat
De Brit Aaron Puzey fietst heel Engeland door vanuit zijn garage. Op zijn site kun je zijn avonturen volgen. Hij kan onbekommerd zijn hoofd draaien als hij iets beter wil zien en wordt dan niet door een vrachtwagen dood gereden dankzij zijn 3D-virtual realitybril. De levensechte beelden maken het fietsen op een hometrainer veel leuker dan wanneer Aaron alleen uitzicht op de grauwe muren van zijn garage zou hebben en hij kan het doen waneer hij zin heeft en zonder dat hij last heeft van barre weersomstandigheden. Maar ideaal is het nog niet. De gebouwen die hij passeert worden vervormd als hij er langs fietst. Daarom wil hij geld ophalen om het virtuele fietsen te verbeteren. En dan blijft hij natuurlijk niet in Engeland. Het moet geweldig zijn om, zonder dat je een half etmaal in een vliegtuig zit, door de rijstvelden op Bali te fietsen. Of door Zuid-Afrika, Tasmanië, de woestijn zonder de verzengende hitte. 

Voorlopig valt er nog een hoop te verbeteren aan de virtuele realistische fietstochten. Je kunt ook in de wereld van de fantasy duiken met je 3D-bril, bijvoorbeeld door je met je fiets op een paard te wanen. Hoe harder je trapt, hoe sneller je paard door het Wilde Westen draaft. 

 

Of mountainbiken zonder vies te worden

 

Reageer