afbeelding van Michiel Slütter
Zangfietspad

Veel fietsers willen graag zingen, maar voelen enige schroom om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Onze columniste Mapije heeft een oplossing: een zangfietspad.

Ze is gaan experimenteren op een fietspad in Amsterdam. Ze heeft een bordje opgehangen waarop staat dat je gerust lekker mag gaan zingen. ‘Heel veel mensen glimlachen wanneer ze het bordje zien’, aldus Mapije. En sommigen werpen de schroom van zich af en beginnen ook daadwerkelijk ‘uitbundig te zingen’. In het komende nummer van de Vogelvrije Fietser doet Mapije verslag van het zangfietspadexperiment.

Viral
Mapije's actie heeft de aandacht getrokken. Ze heeft uitleg gegeven en gezongen op Radio 2, Radio 3, Radio 5, RTV Noord-Holland en Hart van Nederland. 'Opvallend is ook dat het zangfietspad op internet viral is gaan. Het heeft zich heel snel via socal media verspreid.'
Hoe verklaart Mapije de grote belangstelling voor het zangfietspad? ' Veel mensen willen zingen maar stoppen als er iemand langskomt.  Ik denk dat dat heel herkenbaar is. Het zangfietspad is dan iets waar mensen vrolijk van worden. Met zingen kun je jezelf blij maken.' 

Reageer

Een prachtig initiatief. De laatste schroom is nu verdwenen..
"De paden op, de lanen af, vooruit met ferme stem".

super! Zouden ze op veel fietspaden mogen zetten! Alleen zou ik het wel niet durven, maar in groep zeker wel. Super initiatief

Geweldig idee! Stimuleert op originele wijze het spontane zingen, zonder kwaliteitsverplichtingen. Gewoon zingen zoals een kind zingt tijdens het spel. Dit is je ware! En koorzingen kan altijd nog nakomen.
Spijtig dat er nogal wat tegenindicaties zijn zoals wind, regen, hagel en sneeuw en vooral ademtekort. Maar die zijn allemaal te overwinnen.

Geweldig, alleen al bij het zien van het bordje wordt je zo blij, dat je in gejubel uitbarst. Nederland is er weer wat mooier op geworden!

Onlangs werd ik fietsend ingehaald door een meisje/jonge vrouw, eveneens op de fiets, die onderweg haar mondharmonica bespeelde en dat heeft mij flink opgevrolijkt.
Dit was op een vrijliggend fietspad langs de Schie, dus mijns inziens verkeerstechnisch heel veilig.

Geweldig! Ik floot vroeger altijd op de fiets als ik van school kwam. Er zijn tijden geweest dat mensen op het land wisten dat als ik langs was geweest ze naar huis moesten voor de koffie! In mijn velomobiel wordt dat wat lastiger, kom dan adem tekort, kan natuurlijk langzamer gaan...

Ben benieuwd wanneer ik de eerste zingende fietser tegenkom in Brabant!