afbeelding van Suzanne Brink

Heb jij wel eens een fiets online gekocht? Bij wie en beviel het? Steeds meer mensen doen dat. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Kreeg je hem kant en klaar thuis? Of als doos met losse onderdelen? Is jouw fietsenmaker dan bereid je te helpen? Ben je tevreden met je fiets? Laat hieronder je bericht achter of mail ons op vvf@fietsersbond.nl Wij willen onderzoeken welke online fietsenwinkels het goed doen en waar je op moet letten als je online koopt. 

 

 

 

Reageer

Ja, ik ben ervaringsdeskundige. Ik heb zowel een elektrische fiets online als bij een fysieke winkel gekocht. De online bij fietsenwinkel.nl en laatst in een fysieke winkel bij Extrabike in Vught. Zowel fietsenwinkel.nl als Extrabike in Vught gaven prima informatie en kreeg ik de fiets voor een goede prijs. Bij Extrabike werd de fiets ook nog goed afgesteld. Ik heb wel jaren gezocht. Bij de meeste fysieke fietsenwinkels is het huilen met de pet op over de kennis over het product. Zij weten er weinig tot niets van en afstellen of juist informeren is er in tegenstelling tot datgene wat in het artikel staat al helemaal niet bij.

Ik zal NOOIT fiets online kopen . Wat ben ik altijd blij met goede fietsenmaker . Het uitproberen erg belangrijk in je keuze . Heb het idee dat fietsenmaker qua tijdsinvestering erg goedkoop zijn .

Mijn speedpedelic, Klever S45 kon ik niet bij een Nederlandse winkel kopen.
Ik moest 'm online kopen maar de fiets werd afgeleverd bij Fietsdomein, een fietsenmaker/winkel in Wijk bij Duurstede. Die assembleerde de fiets en verzorgt de service als beurten en nazorg.
Op zich ben ik wel tevreden over hoe het is gegaan al is de fietsenmaker (de eigenaar) niet echt heel toeschietelijk. Zijn medewerkers gelukkig wel. Echt garantie of zo is er niet via de fietswinkel. Kortom ik had wel anders gewild maar de Kleverfiets kon niet bij een fietswinkel gekocht worden.

De editorial van Suzanne Brink in de Vogelvrije Fietser winter 2016 is een dreun voor de “fietsenmaker om de hoek”.
Iedereen mag een mening hebben over het al dan niet kopen van een fiets in een webwinkel, maar het past een vooraanstaand vertegenwoordiger van de Fietsersbond, redacteur van de Vogelvrije Fietser niet om een pleidooi voor de webwinkel te houden. “Als iedereen online fietsen koopt, hou je geen fietsenmaker over” aldus Han Teeling in het zelfde nummer, en dat is toch wel het laatste wat we als fietser willen.
Ik vind echt dat Suzanne één en ander recht moet zetten.

Benjamin Bronsema haalt me de woorden uit de mond. Exact dezelfde reactie voelde ik bij het lezen van het redactionele stukje.

Nee, ik koop geen fiets online.
Ten eerste: Een fiets is maatwerk. Ik wil hem ook uitproberen voor ik hem koop. Wel heb ik in overleg met de fietsenmaker daarna een naar eigen wens Jan Janssen-fiets samengesteld die door de fietsenmaker is besteld.

Ten tweede gun ik de rijwielhandel mijn business. Verkoop van nieuwe fietsen is een groot deel van hun inkomsten. Van reparaties alleen kunnen ze niet leven.

Ten derde: Verder dan een bank plakken kom ik niet ;-) dus ik heb een fietsenmaker om de hoek (want geen auto) nodig om het onderhoud en reparaties te verzorgen. Ik snap dat er fietsenmakers zijn die klanten met een bij hun gekochte fiets voorrang geven!

Een MC E Bike gekocht bij Internetbikes in Bladel, was een scherpe aanbieding en later bleek het een 3 jaar oude winkeldochter te zijn... Nog geen groot probleem fiets kon retour want de accu was in diepe slaap geraakt. Het duurde een jaar voor dat ik mijn geld terug had van die ratten!

Ik kocht een Velicks e-bike direct van de fabriek in Frankrijk. De Nederlandse importeur had niet op mijn email gereageerd. Meer dan € 1000 bespaard op een enkele fiets. Wel moeten e-mailen in het Frans maar uiteindelijk begrepen we elkaar. Werd netjes in een doos met houten krat pallet bezorgd. Pedalen indraaien, stuur rechtgezet en fietsen maar. Nog wat technische vragen werden keurig beantwoord. De volgende stap is dus blijkbaar dat we ook de online winkel over kunnen slaan en direct bij de fabriek ergens in Europa kunnen kopen. Mij is het goed bevallen.

Toevallig via google op http://www.goedkopefietskopen.nl uitgekomen. Blijkt een verzamelsite te zijn waarop je kunt zoeken door het aanbod van alle?! online fietsenwinkels.

De fiets die ik op het oog had bleek ergens anders nog eens 30 euro goedkoper. Net dus besteld!

Voor mij de tweede keer, vorige keer verliep prima!

Pagina's