afbeelding van Suzanne Brink

Als je geen bezwaar hebt tegen krap wonen, kun je je huis verkopen en van de opbrengst de wereld over met een fietscaravan. je kunt hem ook bouwen om in geval van een oorlog of milieuramp mee te vluchten. Dat had kunstenaar Kevin Cyr in zijn achterhoofd toen hij zijn fietscaravan bouwde. Overal beschut tegen kou en wind en voor benzine hoef je ook niet te stoppen.
Over de hele wereld worden allerlei fietscaravans getimmerd. Een selectie.

1. De Foldavan is verderlicht van stof. Je kunt het bouwpakket bestellen en dan zelf aan de slag. Doordat hij gevouwen kan worden is hij niet zo breed als sommige andere fietscaravans.

2. Kunstenaar Kevin Cyr maakt fietscaravans voor barre tijden waarin je wellicht voor natuurrampen moet vluchten. Handig om dan een eigen huis mee te hebben en niet afhankelijk te zijn van bezinepompen.

3. Op Bicyclecaravan.com kun je deze fietscaravan met keukentje (!) huren. Van de site: 'Je kunt er rechtop in zitten. Je hebt geen gedoe met opzetten en afbreken (in de regen). Het geïntegreerde keukentje met koelbox en tafeltje is a la minuut minuut beschikbaar, ook onderweg. De kleding en bagage ligt uitgestald op een kledingplank en je ligt hoog en droog op een comfortabel matras.'

4. Fietscaravan van architectencollectief Encore Heureux. Bekijk hier het filmpje waarin een plekje voor de fraaie, maar nogal grote fietscaravan gezocht wordt.

5. Festivalcaravan. Deze caravan is gebruikt op Burning Man, maar dat is wat ver fietsen. Lowlands of Pinkpop moet kunnen.

6. Minimalistische fietscaravan voor één man en een paar sandalen.7. Rode zelfbouwfietscaravan. Meer uitbarstingen van creativiteit op de site van deze geweldige uitvinder.    

8. Tenslotte een fietsboot van Daniel Durnin. Geen idee hoe soepel de fiets/boot vaart of fietst, maar het is een plaatje.

 

Reageer

Dit is een test

nog een test

dit is een test

dit is een test

testjes

hi is de caravan ook geschikt voor mensen met een lichaamlijke beperking ik nog wel lopen en staan maar niet bukken en ik wil hem achter de scootmobiel kunnen hangen door middel van een fietscar koppeling de oude koppeling dus met een rechte stang

hi hoe kan het beste een fietscaravan bouwen waar ik als ik een zwakke rug heb en ik wil ook een kampeerrstoel en tafel mee kunnen nemen en ook kook gerij en een koelkastje of een koel box